Slim klantenbeheer voor salons met Optios

Voor veel eigenaren van schoonheidssalons, kapsalons, nagelstudio's en barbershops voelt het vertrouwd om afspraken en klantenkaarten op papier bij te houden. Maar laten we eerlijk zijn: het is tijdrovend en niet altijd even praktisch. Gelukkig biedt Optios de perfecte oplossing met hun innovatieve klantenbeheer software. Hiermee sla je je klantgegevens veilig op in de cloud, waardoor je altijd en overal toegang hebt tot belangrijke informatie, zonder zorgen over verlies of schade.

Persoonlijk klantencontact versterkt de klantervaring 

Het onderhouden van klantcontact was nog nooit zo eenvoudig dankzij Optios. Stel je voor dat je gemakkelijk nieuwsbrieven kunt sturen of klanten kunt uitnodigen voor speciale acties. Met Optios klantenbeheer software is het een fluitje van een cent. Je kunt je klantenbestand eenvoudig doorzoeken, filteren en specifieke tags toekennen zoals 'no-show' of 'big spender'. Daarnaast kun je controleren welke mails je klanten hebben ontvangen en of deze gelezen zijn. Dit helpt je niet alleen om gerichte communicatie te voeren, maar versterkt ook de klantenrelatie en verbetert de algehele klantervaring in je salon.

No-shows voorkomen met Optios

No-shows zijn een grote ergernis voor salons. Met Optios hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. De software stuurt automatisch afspraakbevestigingen en herinneringen naar je klanten, zodat jij je kunt concentreren op het verlenen van topservice. Mocht een klant toch niet op komen dagen, dan kun je eenvoudig opvolging doen met geautomatiseerde berichten, zoals de no-show e-mail.

Altijd up-to-date klantenfiches

Met Optios houd je eenvoudig een overzicht van al je klantgegevens. Van afspraken in het verleden en de toekomst tot aankoopgeschiedenis en facturen: alles staat netjes op één plek. Zo kun je beter inspelen op de behoeften van je klanten en hen adviseren over producten die ze eerder hebben gekocht.

Naast het bijhouden van kleurformules, formulieren, skin track, verkochte producten en notities over behandelingen, kan je nu bij de online boeking ook vragen een adres in te vullen. Zodat je jouw klanten gerichte marketingcampagnes kan sturen of juridische brieven bij het niet naleven van de annulatievoorwaarden na bijvoorbeeld een no-show. Al deze gecombineerde gegevens zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de voorkeuren en geschiedenis van je klanten en dus de perfecte service kan leveren.

Per klant heb je in jouw Optios klantenfiche een duidelijk overzicht van alle nodige gegevens voor optimaal klantenbeheer van jouw salon.

Online afspraken en klantprofielen

Optios maakt het beheren van afspraken eenvoudig en efficiënt. Klanten kunnen zelf online afspraken maken via de gebruiksvriendelijke boekingswidget, terwijl jij de controle behoudt over de beschikbare diensten en medewerkers. Alles wat zij boeken van behandelingen, met bijbehorende gegevens, komt mooi en overzichtelijk in hun klantenfiche terecht.

Waarom kiezen voor Optios klantenbeheer software?

Met Optios heb je altijd toegang tot je klantgegevens, waar je ook bent. De salon software slaat al je informatie veilig op in de cloud, zodat je zonder zorgen kunt focussen op het mooier maken van je klanten. Bovendien kun je met Optios klantbeoordelingen verzamelen en beheren, wat je helpt om je diensten continu te verbeteren en nieuwe klanten aan te trekken.

Probeer Optios nu Gratis uit!

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijke begeleiding? Plan dan een gratis online live tour met een van onze experts.

We staan klaar om je te helpen bij het optimaliseren van jouw salonbeheer.

Benieuwd hoe Optios jouw klantenbeheer naar een hoger niveau kan tillen? Probeer de software twee weken gratis en ontdek het zelf. Tijdens deze proefperiode krijg je toegang tot het uitgebreide Pro pakket. 

Vorige
Vorige

SMS-herinneringen: De sleutel om No-Shows in je salon te verminderen

Volgende
Volgende

Optios Pay: Jouw alles-in-één betaalsysteem voor salons